Annuïteitenhypotheek: bij deze hypotheek los je elke maand een deel van je schuld af. Je schuld wordt dus iedere maand minder. Je betaalt iedere maand hetzelfde bedrag aan rente en aflossing. Aan het einde van de looptijd van de hypotheek heb je geen schuld meer.

 

Lineaire hypotheek: bij deze hypotheek los je elke maand een deel van je schuld af. Je betaalt in het begin meer en gedurende de looptijd nemen de maandlasten af. Aan het einde van de looptijd van de hypotheek heb je geen schuld meer.

 

Aflossingsvrije hypotheek: bij deze hypotheek los je niets af. Aan het eind van de looptijd is je schuld nog net zo hoog als aan het begin. Je betaalt gedurende de looptijd alleen rente. Deze vorm wordt vaak gecombineerd met andere hypotheekvormen. Let op: bij verkoop loop je het risico dat je woning minder opbrengt dan dat je nodig hebt voor aflossing. Je blijft dan

 

Wat zijn de belangrijkste hypotheekvormen?

 

 

zitten met een restschuld. Als je na 1 januari 2013 voor het eerst een huis hebt gekocht, is deze hypotheekvorm niet meer aftrekbaar.

 

Beleggings(verzekerings)hypotheek: bij deze hypotheek los je pas aan het einde van de looptijd af. Je legt iedere maand geld opzij voor de aflossing. Dit kan via een beleggingsverzekering of een beleggingsrekening bij een bank. Let op: met deze hypotheek loop je risico dat je blijft zitten met een restschuld door tegenvallende beleggingsresultaten. Als je na 1 januari 2013 voor het eerst een huis hebt gekocht, is deze hypotheekvorm niet meer aftrekbaar.

 

Spaarhypotheek: bij deze hypotheek los je pas aan het einde van de looptijd af. Je legt iedere maand geld opzij voor de aflossing. Dit kan via een verzekering of een geblokkeerde spaarrekening. Als je na 1 januari 2013 voor het eerst een huis hebt gekocht, is deze hypotheekvorm niet meer aftrekbaar.

De Nationale Hypotheek Garantie

 

 

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie op hypotheken tot € 325.000. Met de Nationale Hypotheek Garantie leent u veilig. Is bij verkoop van uw woning de opbrengst onvoldoende om uw hypotheek af te lossen? Dan neemt de NHG de restschuld van u over. Ook krijgt u korting op uw hypotheekrente. Dit voordeel kan oplopen tot wel 1 procent!

 

Altijd een hypotheek die past bij uw inkomen

Sluit u een hypotheek af met NHG, dan weet u zeker dat uw hypotheek past bij uw inkomen. Uw hypotheek voldoet namelijk aan de normen voor verantwoord lenen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Zo weet u zeker dat u nooit

 

teveel leent en u naast uw maandelijkse woonlasten voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven, zoals boodschappen, verzekeringen en sparen.

 

Vangnet als u uw hypotheek niet meer kunt betalen

Veranderingen in uw persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op uw financiële situatie. Zo kunt u, als u gaat scheiden, arbeidsongeschikt of werkloos raakt, misschien uw hypotheek niet meer betalen. Heeft u een hypotheek met NHG, dan heeft u in deze vervelende periode een vangnet waarop u kunt vertrouwen.

 

Mocht u voor NHG in aanmerking komen, dan regelen wij dit voor u. Vraag ons naar uw  mogelijkheden.

 

Het grote voordeel is dat je de eerste drie jaar géén rente/aflossing betaalt.

Er zijn verschillende gemeenten en woningbouwverenigingen die met een starterslening kopers de mogelijkheid bieden om, ook als de maandlasten eigenlijk te hoog te zijn, toch een eigen woning te kunnen kopen. De starterslening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van de woning en het maximale bedrag dat je kunt lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheekgarantie (zie boven).

Hieraan zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Ook doen niet alle gemeenten of woningcorporaties mee aan de starterslening.

 

Mocht u voor de starterslening in aanmerking komen, dan regelen wij dit voor u. Vraag ons naar uw mogelijkheden.

 

 

 

Starterslening